Wyjątkowy deser na wyjątkową okazję! Kremowy, delikatny, rozpływający się w ustach idealny do filiżanki czarnej kawy lub herbaty. Mini deserki powstały dzięki uprzejmości marki Helio.
Składniki:
- 10 g orzechów włoskich Helio
- 2 łyżeczki miodu Stovit
- 2 łyżki masła
- 150 g ciasteczek owsianych
- 150 g masy kajmakowej Helio
- 250 g śmietanki kremówki 30%
Przygotowanie:
Ciasteczka owsiane blendujemy. Orzechy, miód i masło podgrzewamy na patelni do uzyskania syropu. W misce ubijamy schłodzoną śmietankę kremówkę do uzyskania puszystego kremu. Na dnie specjalnych pojemniczków rozkładamy po dwie łyżki ciasteczek, następnie wykładamy po 1 łyżeczce masy kajmakowej. Następnie napełniamy po 4 łyżki ubitej kremówki. Na wierzch wykładamy skarmelizowane orzechy. Desery schładzamy w lodówce przez minimum godzinkę. Smacznego!
Obowiązkowe na „wyjątkową okazję”:)
Zgadzam się idealne na wyjątkowe okazję 😉
Świetne deserki, z chęcią zjadłbym je 😉