Smaczny pomysł na deserki z Panna Cottą, która przybywa do nas z północnych Włoch. Panna Cotta to pyszny włoski deser – lekki jak obłok. Powstaje z gotowanej śmietany, cukru, wanilii. Pyszne deserki zostały stworzone dzięki uprzejmości firmy Stovit. .
Składniki:
- 3 łyżeczki żelatyny
- 1 laska wanilii
- 250 ml śmietanki kremówki 36%
- 250 ml mleka
- 80 g cukru
- 1 słoiczek owoce leśne Stovit
- pół paczuszki herbatników maślanych
Przygotowanie:
Mleko, śmietankę i cukier podgrzewamy ale nie gotujemy na bardzo małym ogniu. Laskę wanilii przekrawamy i wyciągamy nasionka. Nasionka laski wanilii i samą laskę dodajemy do podgrzanego mleka i śmietanki. Żelatynę moczymy w ciepłej wodzie, gdy napęcznieje, dodajemy ją do gorącego mleka i śmietanki. Przed dodaniem żelatyny wyjmujemy z mleka laskę wanilii. Mieszamy bardzo dokładnie. Całość przestudzamy i przelewamy cały czas mieszając do foremek delikatnie posmarowanych olejem. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia na około 3 godziny. Po tym czasie do każdej foremki dodajemy pokruszone herbatniki i po 3 łyżki owoców leśnych firmy Stovit.
Upadłość osoby fizycznej to postępowanie sądowe prowadzone przeciwko osobom fizycznym, które są niewypłacalne z przyczyn od nich niezależnych. Upadłość majątkowa osoby fizycznej to szansa na uwolnienie się od ciężaru zadłużenia.