Czekoladowo-owocowe trufle nadziane na patyczki to świetny pomysł na słodką, imprezową przekąskę. Twoi goście będą zachwyceni! Dzięki uprzejmości oraz zaufaniu zespołu Helio otrzymałam przesyłkę pełną znakomitych produktów z których powstały pyszne trufle z soczystymi i miękkimi owocami.

Składniki:

  • 200 g masy marcepanowej
  • 40 g owoców suszonych Helio So Soft! pokrojonych drobno ( morele, figi, żurawina, daktyle, śliwka)

Dodatkowo:

  • około 150 g czekolady mlecznej do obtoczenia

Masę marcepanową miksujemy następnie zagniatamy z owocami. Formujemy nieduże trufelki.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zanurzamy w niej kulki marcepanowe strzepując nadmiar czekolady. Odkładamy na papier do pieczenia. Gdy czekolada zastygnie całkowicie w trufle możemy wbić patyczki.

Smacznego!

Szukasz idealnych mebli do swojego domu? Firma Sandow posiada szeroki asortyment i dostępność online. W ofercie znajdziecie przede wszystkim stoły do salonu, stoły do kuchni, zestawy z krzesłami, a także inne elementy wyposażenia: nowoczesne meble systemowe, kanapy czy meble łazienkowe. 

Categories: Przepisy

2 komentarze so far.

  1. Super czekoladowo-truflowe lizaczki 😉

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

28 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

2 komentarze

Recent posts

Sernik pistacjowy

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

,,Ciasto wiosenne szpinakowe”

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

Deser makowy HELIO 

Posted on Gru - 15 - 2023

0 Comment

Ciasto Balladyna

Posted on Gru - 14 - 2023

0 Comment