Zapraszam dziś na ciasto z owocami. które jest lekkie, delikatne i orzeźwiające w sam raz na upalne dni. Owocowy sezon kończy się wielkimi krokami, warto więc je wykorzystywać w swoich ulubionych słodkościach. Ciasto powstało dzięki uprzejmości marki Adler Europe, Stovit oraz Helio.
Składniki :
Galaretka z owocami:
- 250 g owoców (borówki, granat, truskawki)
- 2 galaretki przezroczyste
Masa z mango:
- 200 ml śmietany 36 %
- 125 g serka mascarpone
- 3 łyżek cukru pudru
- 1 łyżki żelatyny
- 1 dojrzałe mango
Masa z jagodowo- borówkowa:
- 200 ml śmietany 36 %
- 125 g serka mascarpone
- 3 łyżek cukru pudru
- 1 łyżki żelatyny
- 2 łyżki zmiksowanych jagód
- garść pokrojonych borówek
Spód:
- 100 g ciastek maślanych
- 50 g masła
Przygotowanie:
Spód: Ciastka mielimy w blenderze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce.
Masa jagodowo- borówka : Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Mocno schłodzoną śmietankę i serek mascarpone ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, mus z jagód, pokrojone borówki i przestudzoną żelatynę. Wstawiamy do lodówki na całą noc.
Galaretki przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu, Studzimy i odkładamy do lodówki, aby zgęstniała. Na ciasto wykładamy pokrojone owoce. Tężejącą galaretkę wykładamy na stężałą masę. Wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wykładamy na upieczony spód.
Masa mango: Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Mocno schłodzoną śmietankę i serek mascarpone ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, mus z mango i przestudzoną żelatynę.
Wstawiamy do lodówki na całą noc.
Agencja ESEO wyróżnia się fachową usługą, która zapewni firmie obecność w wyszukiwarce Google . Dobra reklama w Internecie jest kluczem generowania zysku na wysokim poziomie.