Zapraszam dziś na ciasto z owocami. które jest lekkie, delikatne i orzeźwiające w sam raz  na upalne dni. Owocowy sezon kończy się wielkimi krokami, warto więc je wykorzystywać w swoich ulubionych słodkościach. Ciasto powstało dzięki uprzejmości marki  Adler Europe, Stovit oraz Helio.

Składniki :

Galaretka z owocami:

  • 250 g owoców (borówki, granat, truskawki)
  • 2 galaretki przezroczyste

Masa z mango:

  • 200 ml śmietany 36 %
  • 125 g serka mascarpone
  • 3 łyżek cukru pudru
  • 1 łyżki żelatyny
  • 1 dojrzałe mango

Masa z jagodowo- borówkowa:

  • 200 ml śmietany 36 %
  • 125 g serka mascarpone
  • 3 łyżek cukru pudru
  • 1 łyżki żelatyny
  • 2 łyżki zmiksowanych jagód
  • garść pokrojonych borówek

Spód:

  • 100 g ciastek maślanych
  • 50 g masła

Przygotowanie:

Spód: Ciastka mielimy w blenderze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce.

Masa jagodowo- borówka : Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Mocno schłodzoną śmietankę  i serek mascarpone ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, mus z jagód, pokrojone borówki i przestudzoną żelatynę. Wstawiamy do lodówki na całą noc.

Galaretki przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu, Studzimy i odkładamy do lodówki, aby zgęstniała. Na ciasto wykładamy pokrojone owoce. Tężejącą galaretkę wykładamy na stężałą masę. Wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wykładamy na upieczony spód.

Masa mango: Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Mocno schłodzoną śmietankę  i serek mascarpone ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, mus z mango i przestudzoną żelatynę.

Wstawiamy do lodówki na całą noc.

Agencja ESEO wyróżnia się fachową usługą, która zapewni firmie obecność w wyszukiwarce Google . Dobra reklama w Internecie jest kluczem generowania zysku na wysokim poziomie.

Categories: Ciasta, Desery, Przepisy

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

28 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

2 komentarze

Recent posts

Sernik pistacjowy

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

,,Ciasto wiosenne szpinakowe”

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

Deser makowy HELIO 

Posted on Gru - 15 - 2023

0 Comment

Ciasto Balladyna

Posted on Gru - 14 - 2023

0 Comment