Lubicie złocistą kukurydzę? Jeśli tak zapraszam na lekkie ciasto kukurydziane z nutką kiwi i białego winogronu 😉 Zaskocz swoich najbliższych tym pysznym, oryginalnym wypiekiem. Do przygotowania ciasta wykorzystałam produkty OLE, HELIO Natura  ePrezenty  oraz Stovit

Składniki:

Przygotowanie

Kukurydzę odsączamy, przelewamy zimną wodą. Miksujemy razem z kukurydzą marynowaną przy użyciu blendera. Wlewamy mleka skondensowanego, wbijamy jajka i całość miksujemy.  Dodajemy przesiane mąki oraz wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy masło oraz proszek do pieczenia, mieszamy delikatnie.  Ciasto przelewamy do przygotowanej formy. Pieczemy ok. 45 minut w temp. 180 st. Wystudzone ciasto smarujemy dżemem, wykładamy delicjami a następnie ubitą śnieżką. Ciasto kukurydziane dekorujemy pokrojonymi w plastry kiwi. Smacznego!

 

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

28 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

2 komentarze

Recent posts

Sernik pistacjowy

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

,,Ciasto wiosenne szpinakowe”

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

Deser makowy HELIO 

Posted on Gru - 15 - 2023

0 Comment

Ciasto Balladyna

Posted on Gru - 14 - 2023

0 Comment