Dziś Dzień Matki i z tej okazji życzę wszystkim Mamom tego co najlepsze – zdrowia, wielu powodów do uśmiechu oraz radości na co dzień, cierpliwości, dumy i zadowolenia ze swoich dzieci oraz ciepła i odwzajemnionej miłości. Z tej okazji prezentuję Wam dziś wiosenne tulipany nie tylko do ozdoby stołu. To także lubiana przystawka w formie bukietu, wszystko zależy od naszej wyobraźni i potrzeb. Zapraszam!
Składniki:
- około 5 łyżeczek ricotta lub serka kremowego (kupiony tutaj)
- 5 pomidorków koktajlowych (kupiony tutaj)
- sól do smaku (kupiony tutaj)
- 1 pęczek szczypiorku lub łodygi pietruszki
- natka pietruszki
Wykonanie:
Pomidorki dokładnie myjemy i osuszamy. Ostrym nożem każdy pomidorek od czubka przekrawamy na krzyż, ale nie rozcinając go do końca. Czubkiem małego nożyka delikatnie wykrawamy i wyjmujemy miąższ. Za pomocą malutkiej łyżeczki lub szprycy do każdego pomidorka nakładamy serek. Na półmisku układamy nasz tulipanowy bukiet: ze szczypiorku tworzymy łodyżki i układamy na nich przygotowane już pomidorki. Całość związujemy szczypiorkiem, wtykając jeszcze dla ozdoby natkę pietruszki. Podajemy.
Brawo dla autora