Borówka amerykańska to doskonały dodatek do ciast, deserów i koktajli. Zapraszam na pyszne batoniki borówkowo- czekoladowe.
Składniki:
CIASTO: Blaszka 25×30 cm
- 230 g mąki
- 10 dag masła
- 2 łyżki cukru pudru
- 3 żółtka
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
WIERZCH
- 10 dag masła
- 3 łyżki śmietany 30%
- 3 białe czekolady
- ok 300 g borówki amerykańskiej
Przygotowanie:
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do niej pozostałe składniki ciasta: żółtka, masło, proszek do pieczenia oraz cukier puder. Zagniatamy ciasto. Upieczone ciasto wyjmujemy z blaszki i studzimy. Gotowe wałkujemy na grubość około 0,5 cm. Rozwałkowane przekładamy na przygotowaną blaszkę. Ciasto nakłuwamy w kilku miejscach i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy do zrumienienia około 25 min w 180°C. Po upieczeniu ciasto studzimy. Masło rozpuszczamy wraz z połamaną czekoladą Borówkę przepłukujemy i dokładnie osuszamy. Musi być idealnie sucha! Do garnka przekładamy masło. Dodajemy do niego połamaną czekoladę i mleko. Całość podgrzewamy na małym ogniu. Do płynnej czekolady dodajemy borówki Gdy składniki się rozpuszczą i połączą zdejmujemy garnek z ognia. Do lekko przestudzonej czekolady wsypujemy borówkę. Masę delikatnie mieszamy, by owoce się nie rozpadły. Czekoladę wraz z borówkami wykładamy równą warstwą na ciasto. Gotową wykładamy na upieczone ciasto kruche. Po rozprowadzeniu polewy czekoladowo- borówkowej deser wstawiamy do lodówki na około 2 godzimy. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i dzielimy na zgrabne batony!
Źródło: about:blank
Pozycjonowanie stron internetowych to najprostszy sposób na zwiększenie ruchu w Google. W przypadku, gdy potrzebujesz ekspertów od solidnego, skutecznego pozycjonowania stron skontaktuj się z firmą Eseo.
😉