Lubicie szparagi? Jeśli tak to prezentuję Wam dziś owinięte w filet z kurczaka szparagi- proste, pyszne i zarazem wykwintne danie. Polecam przygotowanie tego niezwykle smacznego i lekkiego dania.
składniki:
- 2 pojedyncze niewielkie filety z piersi kurczaka lub schab (aktualnie w dobrej cenie tutaj)
- 12 ugotowanych zielonych szparagów
- sól
- pieprz
- Oliwa
Wykonanie:
Filety z piersi kurczaka kroimy wzdłuż na dwie części, każdą z nich rozbijamy tłuczkiem, solimy i posypujemy pieprzem. Na każdym kawałku piersi układamy 5-6 szparagów .Filety zwijamy w rulony i spinamy z boku wykałaczką. Układamy w żaroodpornym naczyniu, które wcześniej smarujemy masłem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 45 min.
Uwielbiam szparagi! 🙂 Szkoda, że już powoli się kończą :/