Dzisiaj pomysł na pyszną przekąskę na imprezę np. Sylwestra. Kabanosy w cieście francuskim podane z dipem. Pycha! Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Gwarantuję, że znikną w mgnieniu oka 😀

Składniki:

  • Około 35 cienkich kabanosów
  • 1 ciasto francuskie
  • 1 jajko

Dip:

  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka musztardy

Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozwijamy lekko rozwałkowujemy i kroimy na paski o szerokości ok. 1 – 1 i 1/2 cm. Każdego kabanosa owijamy paskiem ciasta. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy ok. 15 min. w 180 st. C. Podajemy z przygotowanym dipem

Dip: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Smacznego !

Categories: Przekąski, Przepisy

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

28 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

2 komentarze

Recent posts

,,Rolada matcha z pistacjami...

Posted on Kwi - 11 - 2022

0 Comment

,,Tort jagodowy z białą...

Posted on Kwi - 7 - 2022

0 Comment

,,Bezowy wieniec wielkanocny”

Posted on Mar - 30 - 2022

0 Comment