Dziś góralski akcent w mojej kuchni! Pyszne połączenie kurczaka i oscypka ze słodką borówką. Słony oscypek nadaje potrawie ciekawy, intensywny smak, sprawi, że danie nabierze zupełnie innego charakteru. Zachęcam do spróbowania mojego kotleta z oryginalną, góralską nutą!
Pyszny kotlecik został stworzony dzięki uprzejmości firmy Stovit.

Składniki:

  • 1 filet
  • 1 oscypek
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki borówki do mięs i serów Stovit
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Filet myjemy, osuszamy kroimy na plastry, delikatnie rozbijamy, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz oprószamy solą i pieprzem. Następnie panierujemy w rozkłóconym jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kotlety z obu stron na jasnozłoty kolor.

Na usmażone kotleciki układamy po dwa plasterki oscypka. Tak przygotowane kotlety zapiekamy w piekarniku w 170 stopni, aż ser lekko się roztopi. Podajemy bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika, podane z dwoma łyżeczkami borówek.


Sklep stomatologiczny LUBDENT to internetowy sklep stomatologiczny, oferujący szeroki wybór wyposażenia gabinetów dentystycznych. W ofercie znajdą Państwo narzędzia i akcesoria stomatologiczne.

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

29 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

2 komentarze

Recent posts

,,Mazurek pistacjowy”

Posted on Kwi - 11 - 2025

0 Comment

,,Babka tiramisu’’ 

Posted on Kwi - 10 - 2025

0 Comment

,,Faworki”

Posted on Lut - 26 - 2025

1 Comment