Wyjątkowy deser na wyjątkową okazję! Kremowy, delikatny, rozpływający się w ustach idealny do filiżanki czarnej kawy lub herbaty. Mini deserki powstały dzięki uprzejmości marki Helio.

Składniki:

Przygotowanie:

Ciasteczka owsiane blendujemy. Orzechy, miód i masło podgrzewamy na patelni do uzyskania syropu. W misce ubijamy schłodzoną śmietankę kremówkę do uzyskania puszystego kremu. Na dnie specjalnych pojemniczków rozkładamy po dwie łyżki ciasteczek, następnie wykładamy po 1 łyżeczce masy kajmakowej. Następnie napełniamy po 4 łyżki ubitej kremówki. Na wierzch wykładamy skarmelizowane orzechy. Desery schładzamy w lodówce przez minimum godzinkę. Smacznego!

Categories: Desery, Przepisy

3 komentarze so far.

  1. OSKP CEL pisze:

    Obowiązkowe na „wyjątkową okazję”:)

  2. Całowanie pisze:

    Świetne deserki, z chęcią zjadłbym je 😉

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

26 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

2 komentarze

Recent posts

,,Czekoladowe trufle z owocami...

Posted on Kwi - 25 - 2021

1 Comment

,,Ciasto z herbatą Matcha...

Posted on Kwi - 3 - 2021

1 Comment

,,Pączki Raffaello’’

Posted on Lut - 10 - 2021

1 Comment