Czekoladowo-owocowe trufle nadziane na patyczki to świetny pomysł na słodką, imprezową przekąskę. Twoi goście będą zachwyceni! Dzięki uprzejmości oraz zaufaniu zespołu Helio otrzymałam przesyłkę pełną znakomitych produktów z których powstały pyszne trufle z soczystymi i miękkimi owocami.

Składniki:

Dodatkowo:

  • około 150 g czekolady mlecznej do obtoczenia

Masę marcepanową miksujemy następnie zagniatamy z owocami. Formujemy nieduże trufelki.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zanurzamy w niej kulki marcepanowe strzepując nadmiar czekolady. Odkładamy na papier do pieczenia. Gdy czekolada zastygnie całkowicie w trufle możemy wbić patyczki.

Smacznego!

Categories: Przepisy

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

26 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

2 komentarze

Recent posts

,,Czekoladowe trufle z owocami...

Posted on Kwi - 25 - 2021

0 Comment

,,Ciasto z herbatą Matcha...

Posted on Kwi - 3 - 2021

1 Comment

,,Pączki Raffaello’’

Posted on Lut - 10 - 2021

1 Comment