Czekoladowo-owocowe trufle nadziane na patyczki to świetny pomysł na słodką, imprezową przekąskę. Twoi goście będą zachwyceni! Dzięki uprzejmości oraz zaufaniu zespołu Helio otrzymałam przesyłkę pełną znakomitych produktów z których powstały pyszne trufle z soczystymi i miękkimi owocami.
Składniki:
- 200 g masy marcepanowej
- 40 g owoców suszonych Helio So Soft! pokrojonych drobno ( morele, figi, żurawina, daktyle, śliwka)
Dodatkowo:
- około 150 g czekolady mlecznej do obtoczenia
Masę marcepanową miksujemy następnie zagniatamy z owocami. Formujemy nieduże trufelki.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zanurzamy w niej kulki marcepanowe strzepując nadmiar czekolady. Odkładamy na papier do pieczenia. Gdy czekolada zastygnie całkowicie w trufle możemy wbić patyczki.
Smacznego!
Szukasz idealnych mebli do swojego domu? Firma Sandow posiada szeroki asortyment i dostępność online. W ofercie znajdziecie przede wszystkim stoły do salonu, stoły do kuchni, zestawy z krzesłami, a także inne elementy wyposażenia: nowoczesne meble systemowe, kanapy czy meble łazienkowe.
Super czekoladowo-truflowe lizaczki 😉
Dziękuję 😉