Smakowały Wam krokiety z chleba tostowego? Czas na spróbowanie tego chlebka w wydaniu koszyczków. Prezentuję dziś pyszne danie, które zaskoczy każdego. Robi się go niewiarygodnie szybko. Kanapeczki z chleba tostowego podane inaczej pięknie udekorują stół i zapewne zachęcą wszystkich do skosztowania. Idealne na ciepłą przekąskę na imprezę.
Składniki:
• 6 kromek chleba tostowego
• 6 plasterków wędliny
• Pół czerwonej papryki
• 8 oliwek czarnych
• 3 łyżki kukurydzy
• 2 łyżki zielonego groszku
• 30 g sera feta w kostkach
Przygotowanie:
Chleb tostowy cieniutko wałkujemy, odcinamy skórkę. Kromeczki smarujemy dokładnie masłem. Gotowe układamy w foremkach do muffinek, dociskając do brzegów, tak aby powstały chlebowe koszyczki. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę, oliwki na plasterki. Do każdego koszyczka wkładamy złożoną w różyczkę wędlinę i na nią nakładamy farsz. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 15 minut w temp 200 C. Smacznego!
Wyglądają megaapetycznie 🙂 Chętnie spróbuję wykonać je w domu 🙂
Pozdrawiam i zapraszam do siebie 🙂