Smakowały Wam krokiety z chleba tostowego? Czas na spróbowanie tego chlebka w wydaniu koszyczków. Prezentuję dziś pyszne danie, które zaskoczy każdego. Robi się go niewiarygodnie szybko. Kanapeczki z chleba tostowego podane inaczej pięknie udekorują stół i zapewne zachęcą wszystkich do skosztowania. Idealne na ciepłą przekąskę na imprezę.

DSC_0071

Składniki:
• 6 kromek chleba tostowego
• 6 plasterków wędliny
• Pół czerwonej papryki
• 8 oliwek czarnych
• 3 łyżki kukurydzy
• 2 łyżki zielonego groszku
• 30 g sera feta w kostkach

DSC_0082

DSC_0069

DSC_0097
Przygotowanie:
Chleb tostowy cieniutko wałkujemy, odcinamy skórkę. Kromeczki smarujemy dokładnie masłem. Gotowe układamy w foremkach do muffinek, dociskając do brzegów, tak aby powstały chlebowe koszyczki. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę, oliwki na plasterki. Do każdego koszyczka wkładamy złożoną w różyczkę wędlinę i na nią nakładamy farsz. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 15 minut w temp 200 C. Smacznego!

s3_viewer_small_01

s3_viewer_small_Lidler_01

Categories: Przekąski, Przepisy

One Response so far.

  1. Wyglądają megaapetycznie 🙂 Chętnie spróbuję wykonać je w domu 🙂

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie 🙂

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

28 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

2 komentarze

Recent posts

Sernik pistacjowy

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

,,Ciasto wiosenne szpinakowe”

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

Deser makowy HELIO 

Posted on Gru - 15 - 2023

0 Comment

Ciasto Balladyna

Posted on Gru - 14 - 2023

0 Comment