Paluszki surimi w cieście piwnym to pyszna przekąska lub element dania głównego. Ten wykwintny przysmak idealnie komponuje się  z sosem słodko- ostrym. Pychotka

DSC_0017

Składniki:
• 300 g paluszków surimi o smaku krabów
• 125 g  mąki + 3 dodatkowe łyżki do obtoczenia
• 150 ml zimnego piwa
• Chili, sól, pieprz ( kupione tutaj)
• ½ łyżeczki proszku do pieczenia
• Olej do smażenia

DSC_0021
Wykonanie:
Do miseczki wsypujemy mąkę, sól, proszek do pieczenia, chili, pieprz i mieszamy. Porcjami dolewamy piwo, wszystko energicznie mieszamy. Paluszki surimi myjemy osuszamy a następnie solimy. Na talerz wysypujemy trochę mąki, paluszki obtaczamy w mące a następnie zanurzamy w ciście, delikatnie wkładamy do garnka z rozgrzanym olejem. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe układamy na papierowym ręczniku aby ociekły z tłuszczu. Podajemy z sosem słodko- ostrym.
Smacznego!

s3_viewer_small_Lidl-00

Categories: Przekąski, Przepisy

One Response so far.

  1. Saved as a favorite, I really like your blog!

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

28 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

2 komentarze

Recent posts

Sernik pistacjowy

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

,,Ciasto wiosenne szpinakowe”

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

Deser makowy HELIO 

Posted on Gru - 15 - 2023

0 Comment

Ciasto Balladyna

Posted on Gru - 14 - 2023

0 Comment