Paluszki surimi w cieście piwnym to pyszna przekąska lub element dania głównego. Ten wykwintny przysmak idealnie komponuje się z sosem słodko- ostrym. Pychotka
Składniki:
• 300 g paluszków surimi o smaku krabów
• 125 g mąki + 3 dodatkowe łyżki do obtoczenia
• 150 ml zimnego piwa
• Chili, sól, pieprz ( kupione tutaj)
• ½ łyżeczki proszku do pieczenia
• Olej do smażenia
Wykonanie:
Do miseczki wsypujemy mąkę, sól, proszek do pieczenia, chili, pieprz i mieszamy. Porcjami dolewamy piwo, wszystko energicznie mieszamy. Paluszki surimi myjemy osuszamy a następnie solimy. Na talerz wysypujemy trochę mąki, paluszki obtaczamy w mące a następnie zanurzamy w ciście, delikatnie wkładamy do garnka z rozgrzanym olejem. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe układamy na papierowym ręczniku aby ociekły z tłuszczu. Podajemy z sosem słodko- ostrym.
Smacznego!
Saved as a favorite, I really like your blog!