Zapraszam dziś na ekspresowe minipizze z tortilli. Idealne na imprezę, smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

DSC_0550

Składniki:

DSC_0552 DSC_0533

Wykonanie:

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Przecier pomidorowy podgrzewamy i doprawiamy solą pieprzem oraz ziołami. Z placków tortilli wykrawamy małe placuszki i przekładamy do formy na muffinki. Na ciasto wykładamy po łyżce sosu pomidorowego a następnie pokrojone kabanosy, kukurydzę i starty ser. Minipizzewkładamy na 15 minut do piekarnika. Podajemy na ciepło lub na zimno z ketchupem czy sos czosnkowym.

s3_viewer_small_Lidl-page-001

 s3_viewer_small_Lidl-00 s3_viewer_small_Lidl-00

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

29 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

2 komentarze

Recent posts

,,Faworki”

Posted on Lut - 26 - 2025

1 Comment

,,Sofficini z szynką i...

Posted on Gru - 31 - 2024

0 Comment

,,Kostka alpejska’’

Posted on Gru - 24 - 2024

0 Comment