Prezentuję Wam dziś niezwykle lekką, kolorową sałatkę, łączącą w sobie wiosenne smaki świeżej rzodkiewki, szczypiorku i ogórka z aromatycznymi paluszkami krabowymi i delikatnym makaronem ryżowym.

Składniki:

  • 200 g makaronu ryżowego
  • opakowanie paluszków krabowych 250 gDSC_0011
  • mała puszka kukurydzy
  • 1 ogórek
  • 4 rzodkiewki
  • pół czerwonej papryki
  • pęczek koperku
  • pęczek szczypiorku
  • kilka liści sałaty pekińskiej
  • 3 łyżki słoneczniku
  • 5 łyżek majonezu
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób wykonania:

Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem, pozostawiamy w naczyniu na 15 minut następnie odcedzamy i kroimy. Paluszki krabowe i warzywa kroimy w drobną równą kosteczkę. Dodajemy wszystkie składniki, posypujemy posiekanym koperkiem i szczypiorkiem a następnie  łączymy razem z majonezem, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Categories: Przepisy, Sałatki

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

26 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

2 komentarze

Recent posts

,,Czekoladowe trufle z owocami...

Posted on Kwi - 25 - 2021

1 Comment

,,Ciasto z herbatą Matcha...

Posted on Kwi - 3 - 2021

1 Comment

,,Pączki Raffaello’’

Posted on Lut - 10 - 2021

1 Comment