Róże z ciasta francuskiego i wędlinką to smaczna i efektownie wyglądająca przekąska idealna na przyjęcia, kinderbale czy nawet jako przystawka na kolację. Gdziekolwiek się nie znajdą będą zdobić półmiski i wzbudzać zainteresowanie wśród gości.

DSC_0453

Składniki:
• 1 ciasto francuskie
• 30 dag wędliny

DSC_0002

Wykonanie:
Ciasto francuskie kroimy wzdłuż na paski o szerokości około 1 cm. Na pasku układamy półplasterki wędliny, zawijamy i pieczemy 12 minut w 220 stopniach. Upieczone świetnie smakują z ketchupem lub sosem czosnkowym.

DSC_0058

s3_viewer_small_01

Categories: Przekąski, Przepisy

3 komentarze so far.

  1. gin pisze:

    Wszędzie widziałam takie róże na słodko, z jabłkami 🙂 Wersja z wędliną jest bardzo ciekawa 🙂

  2. komin pisze:

    Fajnie się prezentuje. Całkiem przyjemne dla oko, do tego jakiś sosik i mogę mieć jakiś nowy przysmak 🙂 Muszę koniecznie spróbować

  3. Hosting pisze:

    Na fb wraz z innymi uїytkownikami w ramach wydarzenia Wypiekanie na ¶niadanie upiekli¶my rуїyczki z ciasta francuskiego. Smaczny, prosty i efektowny pomysі na wykorzystanie ciasta francuskiego. 

Leave a Reply to Hosting


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

28 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

2 komentarze

Recent posts

Sernik pistacjowy

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

,,Ciasto wiosenne szpinakowe”

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

Deser makowy HELIO 

Posted on Gru - 15 - 2023

0 Comment

Ciasto Balladyna

Posted on Gru - 14 - 2023

0 Comment