Na wielkanocnych stołach królują mięsa i pieczenia. Chcesz zaskoczyć gości wykwintnym smakiem? Pieczeń można podawać na ciepło jak i na zimno zastępując wędliną.

Składniki:11086992_10204024980213878_671190466_n (1)

  • 1/2 kg łopatki bez kości
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • sól ,pieprz, ostra czerwona papryka, słodka czerwona papryka, majeranek,
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko

11103849_10204024980173877_659385713_n

Przygotowanie:

Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kosteczkę, szklimy na rozgrzanej patelni. Paprykę również kroimy w kostkę i smażymy na osobnej patelni. Wszystkie składniki mieszamy razem z jajkiem. Mięso myjemy, nakłuwamy w dwóch miejscach, posypujemy przyprawami i wkładamy warzywa. Związujemy sznurkiem, Pieczemy w naczyniu żaroodpornym ok. 2 godz. w 180 stopniach.

Smacznego!

s3_viewer_small_Page_00001

One Response so far.

  1. Wpis naprawdę rewelacyjny, Gratuluję!

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

28 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

2 komentarze

Recent posts

Sernik pistacjowy

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

,,Ciasto wiosenne szpinakowe”

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

Deser makowy HELIO 

Posted on Gru - 15 - 2023

0 Comment

Ciasto Balladyna

Posted on Gru - 14 - 2023

0 Comment