Grzanki z gruszką, pastą z suszonych pomidorów, przełamujący smak rukoli. Ser pleśniowy, szynka parmeńska do tego słodka gruszka zatopiona miodem i orzechami – niebo w gębie! Uwielbiam te grzanki są idealne na przekąskę, sprawdzą się świetnie jako przystawka, mają jednak jedną wadę, znikają bardzo szybko 😛 Dzięki uprzejmości marki Helio Stovit oraz Ole! często goszczą u mnie takie pyszności.

Składniki

Sposób przygotowania:

Bagietkę kroimy w skos, smarujemy masłem, podpiekamy w piekarniku lub podsmażamy na złoto. Smarujemy pastą z suszonych pomidorów. Orzechy zarumieniamy na suchej patelni i mieszamy z miodem. Szynkę parmeńska kroimy w paseczki. Gruszkę kroimy w 1 cm plastry, wycinamy gniazda nasienne i podsmażamy na patelni lub pieczemy w piekarniku. Na posmarowanych pastą bagietkach układamy szynkę parmeńską, rukolę, plasterki sera, gruszki oraz orzechy. Posypujemy pieprzem.

4 komentarze so far.

  1. Dziękuje za inspirację. Pyszne !

  2. Mowieto pisze:

    Chetnie spróbuję i zasmakuję…..

Leave a Reply to Mowieto


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

26 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

2 komentarze

Recent posts

,,Czekoladowe trufle z owocami...

Posted on Kwi - 25 - 2021

1 Comment

,,Ciasto z herbatą Matcha...

Posted on Kwi - 3 - 2021

1 Comment

,,Pączki Raffaello’’

Posted on Lut - 10 - 2021

1 Comment